Председателят на СОС Георги Георгиев ще предложи глобата за неизвършена валидация

...
Председателят на СОС Георги Георгиев ще предложи глобата за неизвършена валидация
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Вдигам жълт картон за целия борд на ЦГМ, глобата за валидация да отпадне - Общество

Председателят на СОС Георги Георгиев ще предложи глобата за неизвършена валидация в столичния градски превоз да отпадне. Вдигам жълт картон за цялото управление на ЦГМ, разгласи той. 

Без подозрение електронната система за таксуване в столичния градски превоз работи сполучливо. 6 млн. пътувания са платени цифрово през миналата 2022-а година. От началото на годината, когато влязоха в действие новите транспортни документи, са продадени: 85 000 билети 30+, близо 32 000 билети 60+ и близо 2200 дневни карти. Очевидно софиянци припознават тези нововъведения, които системата предлага, съобщи той. 

Георгиев обаче акцентира, че е извънредно неудовлетворен от разяснителната акция, която Центърът за градска подвижност са създали във връзка въвеждането на новите транспортни документи от 1-ви януари. Именно по тази причина целият ръб на ЦГМ получава жълт картон за справяне с работата си от шефа на градския парламент, който е принципал на сдружението. 

Новата тарифна политика бе призната от общинския съвет през лятото. Затова сложих задача на ЦГМ задоволително рано да стартира осведомителна акция, с цел да знаят софиянци какво ще се промени и по какъв начин ще могат да употребяват новите благоприятни условия за пътешестване. Това не се случи и в този момент чакам незабавно управлението на сдружението да в профил всички недостатъци, за които получаваме всекидневно сигнали, сподели още Георгиев. 

По отношение на валидацията, Георгиев уточни, че това е извънредно положително решение, което са практикува в целия свят. Тя е нужна, тъй като това е застраховка на пасажерите по време на престоя им в градския превоз. „ Това обаче беше прекомерно късно и прекомерно неприятно обяснено от страна на ЦГМ, по тази причина аз ще предложа санкцията за валидацията, което е едно от главните терзания на жителите, да отпадне. Категорично тя е нужна и потребна за жителите, само че основаването на неудобства за тях е доста по-голям проблем от изгодите, които санкциите ще донесат. Видяхме на процедура по какъв начин едно положително решение на общинския съвет може да бъде неприятно приложено от ЦГМ. “

Относно премахването на картата за една линия, ръководителят на СОС изясни, че предлагането е на съветниците от транспортния сектор в общинския съвет и то единомислещо е подкрепено от разнообразни представители на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Демократична България, „ Патриоти за София “ и самостоятелния Борис Бонев, които са си положили подписите под него.

„ Колегите са се аргументирали, че по този метод ще е по-изгодно за жителите. Виждаме обаче от първия ден неодобрение на софиянци и поради неналичието на избор - те не са подтиквани да закупят годишна карта. Затова дружно с сътрудниците, които са създатели на предлагането за отпадане на картата за една линия, ще обсъдим данните за продажбите на картите от ЦГМ през тези първи дни до момента, с цел да вземем в незабавен порядък осведомено решение ще се трансформира ли нещо по въпроса. “, добави шефът на СОС.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР